Boekhouder of Accountant

Een deel van de kleinere ondernemers gaat naar een duurdere accountant, terwijl een boekhouder vaak ook voldoet. Wij kunnen u met alle vraagstukken en taken op het gebied van financieel advies en administratie van dienst zijn. Diensten die een accountant ook aanbiedt, maar waar u duurder uit bent. Naast de administratie en belastingen bent u voor advies over zowel particuliere als zakelijke verzekeringen bij ons aan het goede adres.

Leonarin gesprek met een accountant of boekhouderd Advies in Deventer kan hulp bieden in het verzorgen en opzetten van de administratie van bedrijven. Bijvoorbeeld uw facturen verwerken in een online boekhoudprogramma, en het bijhouden van de inkomende betalingen en uitgaande bedragen. Ook uw periodieke BTW aangiftes kan Leonard Advies voor u verzorgen, net zoals een accountant dat doet. U kunt zelf kiezen welk gedeelte van de boekhouding u uitbesteedt. Wij kunnen u ook helpen met;

  1. de inrichting van uw boekhouding
  2. uw aangiftes indienen de belastingdienst
  3. uw jaarcijfers deponeren bij de kamer van koophandel
  4. u opleiden en begeleiden waarna u zelf de boekhouding kan voeren.

Uw boekhouding of de belasting onderbrengen bij een kantoor met de titel accountant is vaak niet nodig en  duurder.

Deze verplichting geldt alleen bij:
– Balans van meer dan € 4.400.000,-.
– De netto-omzet meer dan € 8.800.000,-. per jaar
– Meer dan 50 werknemers

Deponering van uw jaarrekening

Wanneer wij de jaarrekening hebben opgemaakt voor uw bv kunnen wij deze ook voor deponeren bij de Kamer van Koophandel zodat u daar geen tijd en energie meer in hoeft te steken. U ziet, vaak is een accountant niet nodig en kunt u ook bij ons terecht voor al uw administratieve zaken.  Voor meer informatie zie onze pagina over boekhouden.

E-boekhouden het goedkope pakket geschikt voor starters