<img> hypotheek advies

Zou u zelf aan de slag willen of een indicatie van de hoogte van de hypotheek, neem dan contact op via het contact formulier of bel ons op tel: 0570-514158. Wij maken voor u vrijblijvend een account. Hiermee heeft u toegang tot een site met diverse rekenmodules, deze zijn van belang voor uw hypotheek. Deze berekening zijn dan specifiek voor uw persoonlijke situatie. Wanneer de rekenmodules niet toereikend zijn kan Leonard Advies u helpen met de berekeningen. Deze gegevens kunnen dan later gebruikt worden voor het hypotheekadvies.

Het is een aanrader om langs te komen bij Leonard advies wanneer u antwoord wil op de volgende vragen;

  • hoeveel mag ik lenen?
  • hoeveel wil ik lenen?
  • hoeveel kan ik lenen?

Inkomen en de hoogte hypotheek

Het hoofdbestanddeel voor berekening van de maximaal haalbare hypotheek is veel al uw inkomen.  Voor een exacte berekening is echter ook de waarde van de woning nodig en hoeveel eigen vermogen u kunt en wil in brengen. U kunt maximaal 100% van de waarde van de woning lenen. Dit betekent dat u alert moet zijn op de bijkomende kosten zoals die van de makelaar, hypotheekadviseur en notaris. Heeft u het geld niet om de bijbehorende kosten te voldoen dan zijn er vaak oplossingen mogelijk d.m.v. een persoonlijke lening.

De starterslening

De gemeente Deventer doet mee aan de regeling voor startersleningen (zie SVN) Leonard Advies kan berekenen hoeveel u met deze regeling extra kunt lenen. Indien u in aanmerking komt voor de starterslening wordt u aanvraag feitelijk twee keer ingediend door ons. De eerste keer bij de meest voordelige geldverstrekker. Daarna wordt uw aanvraag ingediend bij de gemeente.

Let op! De starterslening is een subsidieregeling, als de subsidiepot leeg is dan is er geen mogelijkheid meer om een aanvraag te doen. In praktijk wordt het verkrijgen van de koopsubsidie als ontbindende voorwaarde in het koopcontract op genomen.