Hoogte hypotheek

Wilt u zelf aan de slag of een indicatie hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen dan kunt u ons bellen op tel 0570-514158 of gebruik het contact formulierhoogtehypotheek. Wij maken dan voor u vrijblijvend een account waarmee u toegang heeft tot een site met diverse rekenmodules die van belang zijn voor uw hypotheek. Hiermee  kunt u met of zonder begeleiding van een hypotheekadviseur verschillende berekeningen maken. Deze berekening zijn dan specifiek voor uw persoonlijke situatie.
Deze gegevens kunnen dan later gebruikt worden voor het hypotheekadvies.  Er staan diverse calculators op internet die u maximaal hypotheek berekenen.

Meestal geven deze het uiterste maximum aan en blijkt in de praktijk. Het daadwerkelijk maximum altijd enkele procenten lager te zijn.  Daarnaast is wellicht handig om na een hypotheek gesprek antwoord te hebben op de volgende vragen;
-hoeveel mag ik lenen?
-hoeveel wil ik lenen?
-hoeveel kan ik lenen?

Het inkomen en de hoogte hypotheek

Het hoofdbestand deel voor berekening van de maximaal haalbare hypotheek is veel al uw inkomen.  Voor een meer exacte berekening is echter ook de waarde van de woning nodig en hoeveel eigen vermogen u wilt en kunt in brengen. Het is goed te weten dat u maximaal 100 procent lenen van de waarde van de woning. Dit betekend dat u alert moet zijn op de bijkomende kosten zoals die van de makelaar hypotheekadviseur en notaris. Heeft u het geld niet bij de bijbehorende kosten te voldoen dan zijn er vaak oplossingen mogelijk dmv een persoonlijke lening

De starterslening

De gemeente Deventer doet mee aan de regeling voor startersleningen zie www.svn.nl   Leonard Advies kan berekenen hoeveel u met deze regeling extra kunt lenen. Indien u in aanmerking komt voor de starterslening wordt u aanvraag feitelijk twee keer ingediend door ons. De eerste keer bij de meest  voordelige geldverstrekker.  Daarna word uw aanvraag ingediend bij de gemeente door de starterslening. Let op de starterslening is een subsidieregeling als de subsidie pot leeg is dan is geen mogelijkheid meer om een aanvraag te doen. In praktijk wordt  het verkrijgen van de koopsubsidie als ontbindende voorwaarde in het koopcontract op genomen.

 

Ga naar na de pagina berekenen voor meer berekeningen