Financieel uit elkaar en echtscheiding

Inzichtelijk maken van fiscale en financiële gevolgen van scheiding.

Er komt een moment tijdens de echtscheiding dat er nagedacht moet worden over de financiële en fiscale gevolgen van de scheiding.echtscheiding deventer Wat zijn de gevolgen de scheiding op het inkomen van beide partners?  Welke  fiscale gevolgen  hebben de voorgenomen beslissingen. Leonard Advies helpt u de financiële en fiscale consequenties van deze beslissingen inzichtelijk te maken. Er wordt daarbij bijvoorbeeld antwoord gegeven op vragen over de woning. Inzichtelijk gemaakt van welk (netto) bedrag moet de ex-partner rond komen. De vragen over de verdeling van het pensioen en zijn er alimentatie verplichtingen kunnen wij beantwoorden soms in samenspraak met een ander deskundige.

Iedere echtscheiding is anders!

Er zijn stellen die er zelf met elkaar uit komen over de verdeling van “wat ze gemeenschappelijk hadden”.  Dan kan samen worden besloten om gebruik te maken van één mediator of advocaat om het proces te begeleiden en te sturen. De afspraken worden dan door de mediator op papier vast gelegd en opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Tot slot is het ook heel legitiem om er voor te kiezen dat elk van de partners een aparte advocaat neemt. In alle gevallen kan er behoefte zijn om bepaalde financiële scenarios door te laten rekenen. Kiest een van de ex- partners er om geen gebruikt te maken van een gezamenlijke advocaat, dan zal de andere partner ook professionele ondersteuning nodig hebben in tijden de echtscheiding.

Leonard Advies geeft de beantwoord financiële en fiscale vragen rond scheiding. Dit kunnen vragen zijn die de ex-partners hebben, maar ook van mediators en echtscheidingsadvocaten. In het begin van de scheiding wordt veel aandacht wordt gegeven aan het sociale emotionele traject en het juridische traject. Wanneer men dit heeft vastgelegd gaat men in een volgende stap uitgebreidere in op de financiële en fiscale gevolgen.  Het is echter belangrijk dat men in een vroeg stadium het juiste beeld krijgt van de financiële en fiscale mogelijkheden.

lees meer over ex-partner uitkopen 

Wil je zelf aan de slag je de financiële gevolgen van je echtscheiding. De belastingdienst heeft diverse pagina’s over echtscheiding kijk op belastingdienst.