Financieel uit elkaar en echtscheiding.

Inzichtelijk maken van fiscale en financiële gevolgen van scheiding.

Op deze pagina vind u meer informatie over de financiële en fiscale gevolgen van de scheiding.echtscheiding deventer Wat zijn de gevolgen de scheiding op het inkomen van beide partners?  Welke  fiscale gevolgen  hebben de voorgenomen beslissingen. Leonard Advies helpt u de financiële en fiscale consequenties van deze beslissingen inzichtelijk te maken. Al u vragen over de echtelijke woning worden beantwoord. U en uw ex-partner krijgen helder  de hoogte van netto maand inkomen na de scheiding.  De vragen over de verdeling van het pensioen en zijn er alimentatie verplichtingen kunnen wij beantwoorden soms in samenspraak met een ander deskundige.

Iedere echtscheiding is anders!

Soms komen stellen er met elkaar uit ver de verdeling van “wat ze gemeenschappelijk hadden”.  De volgende stap is om gebruik te maken van één mediator of advocaat om het proces te begeleiden en te sturen. De afspraken worden dan door de mediator op papier vast gelegd en opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Tot slot is het ook heel legitiem om er voor te kiezen dat elk van de partners een aparte advocaat neemt. In alle gevallen kan er behoefte zijn om bepaalde financiële scenarios door te laten rekenen. Kiest een van de ex- partners er om geen gebruikt te maken van een gezamenlijke advocaat, dan zal de andere partner ook professionele ondersteuning nodig hebben in tijden de echtscheiding.

Leonard Advies  beantwoord financiële en fiscale vragen rond scheiding. Dit zijn de vragen van ex-partners, maar ook van mediators en echtscheidingsadvocaten. In het begin van de scheiding wordt veel aandacht wordt gegeven aan het sociale emotionele traject en het juridische traject. Wanneer men dit heeft vastgelegd gaat men in een volgende stap uitgebreidere in op de financiële en fiscale gevolgen.  Het is echter belangrijk dat men in een vroeg stadium het juiste beeld krijgt van de financiële en fiscale mogelijkheden.

Wilt u praten met een financieel adviseur zonder gelijk vast te zitten aan een compleet advies traject of producten. Bij Leonard Advies kunt u voor 450 euro een jaar lang;

  • nieuwe financiële situaties voorleggen en laten berekenen voor bijvoorbeeld voor uw nieuwe hypotheek;
  • onbeperkt overleg;
  • altijd gratis voor u advies over uw particuliere verzekeringen en kredieten.

Deze service is inclusief één belastingaangifte.

Wilt u meer weten neem dan contact op.

lees meer over ex-partner uitkopen 

Ga aan  de slag met de financiële gevolgen van je echtscheiding.  Gebruik daarbij de  website van de  belastingdienst. veel info vind je daar terug. Kom je er niet uit neem dan contact op wij helpen graag.

Het invullen van het belastingformulier in het jaar na scheiden is lastig.  De belastingdienst geeft zelf aan dat 40 procent van de aangiften in jaar van scheiding foutief is ingediend.  Deskundig advies is raadzaam. De belastingdienst neemt niet altijd over wat er met elkaar of in het convenant is afgesproken.