Financieel advies bij echtscheiding

Hulp bij het inzichtelijk maken van fiscale en financiële gevolgen van echtscheiding.

Wat zijn de financiële gevolgen van een echtscheiding op het inkomen van beide partners? Welke fiscale gevolgen hebben de voorgenomen beslissingen?

Komt u in een scheidingsprocedure terecht  dan  geeft dat in 9 van 10  gevallen financiële en emotionele stress.

Ik help u met de financiële en fiscale consequenties tijden u echtscheiding. Hierbij geef ik aan welke keuzemogelijkheden u heeft over;

  • uw pensioen
  • uw gezamenlijke woning
  • de alimentatie verplichtingen

Iedere situatie is anders!

Soms komen mijn klanten er samen goed en gemakkelijk uit over de verdeling van het gezamenlijke eigendom. Met behulp van één mediator of advocaat worden de afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.  Het vastleggen van de beslissingen in een convenant is vaak  emotioneel lastig en moeilijk.  Daarbij wordt  in het convenant ook de belangen van de kinderen vastgelegd.  Ondersteuning bij de financiële afwikkeling, fiscale afwikkeling,  kan helpen om deze moeilijke periode goed en sneller door te komen.

echtscheiding koppel

Leonard Advies beantwoord financiële en fiscale vragen rond de echtscheiding. Dit zijn de vragen van ex-partners, maar ook van mediators en echtscheidingsadvocaten. In het begin van de scheiding wordt veel aandacht gegeven aan het sociale emotionele traject en het juridische traject. Wanneer dit is vastgelegd gaat u in een volgende stap uitgebreider in op de financiële en fiscale gevolgen. Het is echter belangrijk dat u in een vroeg stadium het juiste beeld krijgt van de financiële en fiscale mogelijkheden.

Ga aan de slag met de financiële gevolgen van je echtscheiding.  Op de website van de belastingdienst staat veel algemene informatie over scheiden.  Leonard Advies maakt het voor u inzichtelijk wat de wetgeving voor u betekent.

De dienstverlening en kosten bij echtscheiding 2023.

  • De belastingaangifte verzorgen jaar van scheiding  250 euro voor één persoon*
  • Proforma belastingaangifte naar aanleiding concept echtscheidingsconvenant 250 euro één persoon.
  • Jaar lang vrijblijvende ondersteuning op fiscaal gebied, echtscheiding en hypotheek  750 euro.
  • Concept Echtscheidingsconvenant laten beoordelen op de financiële en fiscale consequenties, Inclusief uitgebreide fiscale consequenties bel 0570-514158 of gebruik het contact formulier

*(Het invullen van het belastingformulier in het jaar na scheiden is lastig. De belastingdienst geeft zelf aan dat 40 procent van de aangiften in jaar van scheiding foutief is ingediend. Deskundig advies is raadzaam. De belastingdienst neemt niet altijd over wat er met elkaar of in het convenant is afgesproken.)

Lees meer over ex-partner uitkopen