Hypotheek uitkopen partner bij scheiding.

Wanneer U uw partner  wilt gaan uitkopen met als doel dat de woning alleen op uw naam komt, zijn er drie mogelijkheden om dit te realiseren;

De documenten bij scheiding

  •  Hypotheek oversluiten
  •  Ontslag uit hoofdelijk aansprakelijkheid
  •  Een krediet naast de hypotheek

Hypotheek oversluiten

De voordelen van een nieuwe hypotheek is dat u uw bestaande hypotheek kunt aanpassen aan uw huidige situatie. Bijvoorbeeld in lijn brengen met de huidige hypotheeknormen. Het nadeel is echter dat uw inkomen in uw huidige situatie voldoende moet zijn. Daarnaast zult u de extra kosten moeten opbrengen van het hypotheekadvies en de notaris. Leonard advies kan u helpen met het zoeken naar de beste oplossing in uw situatie.

Uw belasting voordeel

Wanneer u uw partner uitkoopt kan het zijn dat u een belastingvoordeel heeft. Het geld dat eventueel vrijkomt uit uw leven- of spaarhypotheek mag u direct gebruiken om uw hypotheek mee af te lossen. Indien u niet uit elkaar was gegaan zat u vast aan de minimale looptijd van 15 of 20 jaar om het rendement uit uw polis belasting vrij te gebruiken. U mag de polis bij scheiding direct afkopen zonder extra belastingheffing.

Ontslag uit hoofdelijk aansprakelijkheid

Hierbij vraagt u uw huidige geldverstrekker de hypotheek en het huis alleen op uw naam te zetten. U moet dan aantonen dat u voldoende inkomen heeft om alleen de hypotheeklasten te dragen.

Een krediet bij scheiding

Een krediet afsluiten kan goedkoop en kan bij uitkopen partnerfiscaal aftrekbaar zijn.

Lukt het niet om een lening of krediet te krijgen? Kom dan langs bij Leonard Advies. In geval van nationale hypotheekgarantie kan er een proefberekening gemaakt worden en kan een restschuld eventueel over genomen door NHG.  Dit is vaak lastige materie waarbij de kans bestaat dat de verwachting die men heeft van de nationale hypotheekgarantie niet overeenkomt met hun daadwerkelijk beslissing. Heeft u behoeften aan meer informatie over wat Leonard Advies voor u kan doen klik dan hier.

scheiding