Lenen uitkopen partner

Hypotheek voor uitkopen partner bij scheiding.

Wanneer U uw partner  wilt gaan uitkopen met als doel dat de woning alleen op uw naam komt, zijn drie mogelijkheden om dit te realiseren;

1. Hypotheek oversluiten

2. Ontslag uit hoofdelijk aansprakelijkheid

3. Een krediet naast de hypotheek

Hypotheek oversluiten

De voordelen van een nieuw hypotheek is dat u uw bestaande hypotheek kunt optimaliseren aanpassen aan uw huidige situatie. Bijvoorbeeld in lijn brengen met de huidige hypotheeknormen. Het rentepercentage dat u moet betalen voor een hypotheek is vaak lager dan voor een krediet. Het nadeel is echter dat uw inkomen in uw huidige situatie voldoende moet zijn. Daarnaast zult u de extra kosten moeten opbrengen van het hypotheekadvies en de notaris.  Een krediet is vaak sneller en eenvoudiger te regelen. Vraag om advies wat in uw situatie de beste oplossing is.   Wanneer u in het verleden al eens heeft gekeken naar de mogelijkheden met de huidige lage rentestanden zijn de mogelijkheden ruimer

uw belasting voordeel

Wanneer u uw partner uitkoopt kan het zij dat u een belasting voordeel heeft. Het geld dat eventueel vrijkomst uit uw leven- of spaarhypotheek mag u direct gebruiken om uw hypotheek mee af te lossen. U dien u niet uit elkaar was gegaan zat u vast aan de minimale looptijd van 15 of 20 jaar om het rendement uit uw polis belasting vrij te gebruiken. U mag de polis bij scheiding direct afkopen zonder extra belasting heffing.

Ontslag uit hoofdelijk aansprakelijkheid

Hierbij vraagt u uw huidige geldverstrekker de hypotheek en het huis alleen op uw naam te zetten. U moet dan aantonen dat u voldoende inkomen heeft om alleen de hypotheek lasten te dragen.

Een krediet bij scheiding

Een krediet afsluiten kan goedkoper en kan bij uitkopen partner  fiscaal aftrekbaar zijn.scheiding

Lukt het niet om een een lening of krediet te krijgen ga dan in overleg met de bank of financieel adviseur. In geval van nationale hypotheekgarantie kunnen zij een proef berekening maken of een eventuele restschuld wordt over genomen door NHG.  Dit is een vaak lastige materie waarbij vaak de verwachting die men heeft van de nationale nationale hypotheekgarantie niet overeenkomt met hun daadwerkelijk beslissing. Wilt u meer weten over  leesmeer over wat hypotheekadviseur voor u kan doen.