De 7 tips,

  1. Gebruik geen formulieren van de makelaar op een open huizen dag om de adresgegevens van de kijkers te noteren.  Ervaring leert dat niemand deze formulieren invult. Het is beter om bijvoorbeeld zelf de gegevens te noteren. 
  2. Ga ervan uit dat er ook ongeïnteresseerde bezoekers langskomen. Deze bezoekers komen met andere redenen het huis bekijken. Zoals bijvoorbeeld familie en kennissen van geïnteresseerde kopers die zelf niet konden komen.

  3. Benadruk dat het nu een goede tijd is om een huis te kopen,Uitleg door een makelaar

  4. Wanneer mogelijk raad de bezoekers aan foto’s te maken tijdens de bezichtiging, deze kunnen via social media zorgen voor meer kijkers,

  5. Wees creatief met de bezichtiging en zorg dat het huis er verzorgd uit ziet. Maak alles schoon en zorg dat huisdieren op de kijkdag niet thuis zijn. Er kunnen namelijk ook kijkers komen met allergieën. 

6. Gebruik social media om uw huis te promoten. Niet iedere potentiële koper komt naar de openhuizen dag.

7. Bekijk ook onze Tips voor kopers als voorbereiding op een open huizen dag. 

8. Vraag of ze weten wat ze kunnen lenen. en of ze bekend zijn met alle mogelijkheden om extra te lenen. Zoals voor verduurzaming of de verruiming in 2024. (= waarschijnlijk meer loon per 01-01-2024 en iets ruimere regels. Stuur ze door na een hypotheekadviseur .