Tips kopers open huizen dag

Enkele tips voor kopers open huizen dag

1.  Kijk op  https://online.calcasa.nl/  voor de waarde van de woning die u gaat bezoeken. (dit taxatierapport is in sommige gevallen voldoende voor de geldverstrekker hypotheek)

2. Bij onvoldoende info uit het calcasa rapport laat de woning (voor)taxeren voordat u hem koopt. (een aankoopmakelaar kan eventueel ook)

Nieuwsgierig kijkers3. Vraag naar een bouwkundig rapport van de woning aan de verkoper, of laat deze zelf maken.

4. Nederland stopt de komende jaren met gas. Ga na hoe moeilijk  makkelijk het is om de woning energie neutraal te maken.  Vraag de energierekening van de laatste twee jaren voor het juiste inzicht.

5. Wanneer je huis wilt doe altijd een bod.  De eerste kopers kunnen afvallen om welke redenen dan ook.

6. Wees en straal serieuze en een voorbereide koper uit. (verkopers kunnen emotioneel zijn makelaars maken bewust of onbewust een keuze voor potentiële kopers ). We wat je kunt lenen en heb als afspraak gemaakt een hypotheekadviseur. Lees hier meer over je hypotheek.

7. Vraag altijd waarom verkopers hun woning verkopen.

8. Bel koper of hun makelaar op als je interesseert bent, en plan zo spoedig mogelijk een tweede bezichtiging in.

9. Wees je bewust van point of no return in juridische zin. Maar straal tegen over de verkopende partij zekerheid uit. De markt kan hectisch zijn ben je van de ontbindende voorwaarden bewust. Dit kan de drie dagen bedenk tijd zijn, de voorbehoud financiering maar ook een bouwkundige keuring.

10. Bent u tot overeenstemming gekomen geeft dan, niet als nog het initiatief weg, aan de verkoper. In praktijk komen vaak te korte termijnen voor mbt ontbindende voorwaarden in verband woningfinanciering.

11. Kijk na wat meldingen zijn van de overheid bij de nieuwe woning  via  zoek.overheid 

 Tip voor verkopers